Αρχική Σελίδα
Φιλοσοφία Ποιοί είμαστε Νέα & Ανακοινώσεις Ημερίδες / Σεμινάρια Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Συχνές Ερωτήσεις Σύνδεσμοι Επικοινωνία

| ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ |

Κωνστaντίνος Κανελλάκης
MD, PhD, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΨ

Ο Κωνσταντίνος Κανελλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής με γνωστικό αντικείμενο Φαρμακολογία.
Εκπαιδεύτηκε επί δεκαετία σε ψυχοδυναμικού τύπου ψυχοθεραπείες και εξειδικεύτηκε στην ομαδική ψυχοθεραπεία και στην ομαδική ανάλυση.
Έχει την ειδικότητα Ψυχιατρικής από το 1995.


Κατά τη θητεία του σε δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία εισήγαγε και εφάρμοσε προγράμματα ομαδικής ψυχοθεραπείας για χρόνιους ασθενείς και εκπαιδευτικά προγράμματα για το νοσηλευτικό προσωπικό.
Από το 1995 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Ασκεί την κλινική ψυχιατρική υπό ψυχοδυναμικό πρίσμα. Εργάζεται ως ατομικός και ομαδικός ψυχοθεραπευτής.
Είναι καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας από το 1999.
Είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρίας Ομαδικής Ψυχοθεραπείας.
Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Θ.Θ. Κότσικα στο οποίο ανήκει το Ινστιτούτο Νευροβιολογικών Ερευνών.

Ελισάβετ Ταπίνη
BA (Hons), MA, Post-MA, CPsychol, ΜΒACP, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Ελισάβετ Ταπίνη, είναι συμβουλευτική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και εργάζεται στο Λονδίνο.


Σπουδασε ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλαδος. Κατόπιν εξειδικεύτηκε στην υπαρξιστική-φαινομενολογική ψυχοθεραπεία στο Regent’s College του Λονδίνου. Σκοπός της υπαρξιστικής ψυχοθεραπείας είναι να βοηθήσει το άτομο να κατανοήσει τον τρόπο ζωής του και να ανακαλύψει νέους τρόπους αντιμετώπισης καθημερινών δυσκολίων και παγιωμένων στάσεων ζωής.
Έχει εργαστεί σε ποικίλους τομείς ψυχικής υγείας, όπως ομαδική και ατομική ανάλυση, ψυχοθεραπεία πένθους, κοινωνική επανένταξη ψυχικά ασθενών – αποιδρυματοποίηση. Ειδικεύεται στις διαπροσωπικές δυσκολίες, τραυματικές εμπειρίες, θέματα ταυτότητας, μετανάστευση και ψυχοθεραπεία.
Η Ελισάβετ εργάζεται σε ιδιωτική κλινική στο Βόρειο Λονδίνο. Επίσης προσφέρει ψυχοθεραπεία χαμηλού κόστους σε συνεργασία με κοινοτικό κέντρο στην ίδια περιοχή.
Διδάσκει ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική στο προπαρασκευαστικό τμήμα μεταπτυχιακών στην ψυχοθεραπεία του Regent’s College, London. Επίσης, συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο του Brighton γιά ερευνα που αφορά θέματα μεταναστευτικής ταυτότητας, άγχους και αίσθησης του ‘ανήκειν’.

Αλέξανδρος Δαζέας
MD, MA, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής

Ο Αλεξανδρος Δαζεας γεννηθηκε και μεγαλωσε στην Αθηνα.
Σπουδασε στην Ιατρικη Σχολη του Πανεπιστημιου Αθηνων.


Μετα την τελος των σπουδων του συνεχισε την εκπαιδευση του στην Ψυχιατρικη στο Λονδινο, αρχικα στο Νοσοκομειο Μaudsley και στην συνεχεια στα Νοσοκομεια Guys’ and St.Thomas’ καθως και στο Springfield University Hospital.
Kατα την διαρκεια της ειδικοτητας του εργασθηκε σε πιλοτικα προγραμματα και σε εξειδικευμενες μοναδες σε στενη συνεργασια με το Ινστιτουτο Ψυχιατρικης του Λονδινου ( IoP), τοσο ενδονοσοκομειακα οσο και στην κοινοτητα. Εκει ειχε την ευκαιρια να εκπαιδευθει στην ατομικη δυναμικη ψυχοθεραπεια , στην οικογενειακη ψυχοθεραπεια και να συντονισει ομαδες αυτοβοηθειας ανθρωπων με διαταραχες προσωπικοτητας. Καθ’ολο αυτό το διαστημα συμμετειχε και συντονιζε ομαδες ιατρικου προσωπικου ( Ballint groups ).
Κατά την παραμονη του στο Λονδινο συνεχισε την εκπαιδευση του στην Ψυχοθεραπεια στο Tavistock and Portman’s Center οπου και πηρε το Master’s Degree στις Ψυχαναλυτικες Σπουδες.

Από το 2009 ζει και εργαζεται στην Αθηνα οπου και ασκει το επαγγελμα του ψυχιατρου και ψυχοθεραπευτη με εστιαση στην ατομικη δυναμικη ψυχοθεραπεια.

Διδώ Δημητριάδου
Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Διδώ Δημητριάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο (Deree) και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο (Goldsmiths College)


Παράλληλα  παρακολούθησε εκπαιδευτικό κύκλο θεωριτικών και βιωματικών μαθημάτων στην ομαδική ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης του Λονδίνου (IGA London). Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε επί πενταετία στην λογικοθυμική και συμπεριφορική ψυχοθεραπεία (REBT) στο Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυμικής και Γνωσιακής – Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (αναγνωρισμένο από τον Αμερικανικό Σύλλογο Ψυχολόγων, APA)  σε συνεργασία με το Ιντιτούτο Albert Ellis, N.Y.. Περεταίρω έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΠΙΨΥ πάνω στις γνωσιακές ψυχοθεραπείες, συμμετέχοντας παράλληλα και στις ομάδες πρακτικής κατάρτισης.
Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει πρακτική εκπαίδευση στο «Δρομοκαιτειο» ψυχιατρικό νοσοκομείο, συμμετοχή στον συντονισμό ομάδων ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης, συμμετοχή στον συντονισμό θεματικών ομάδων (διατροφικών διαταραχών) γνωσιακής – συμπεριφορικής προσέγγισης και ατομικά περιστατικά κυρίως στο φάσμα συναισθηματικών και αγχωδών διαταραχών.

Email Email Φιλοσοφία Ποιοί είμαστε Νέα & Ανακοινώσεις Ημερίδες / Σεμινάρια Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Συχνές Ερωτήσεις Σύνδεσμοι Επικοινωνία Αρχική Σελίδα